Hoe bedrijven hun energie-efficiëntie verbeteren: Inspirerende voorbeelden uit Nederland - 1energielabel Zakelijk

Hoe bedrijven hun energie-efficiëntie verbeteren: Inspirerende voorbeelden uit Nederland

Blog delen

Hoe bedrijven hun energie-efficiëntie verbeteren: Inspirerende voorbeelden uit Nederland. Deze blog laat voorbeelden zien van Nederlandse bedrijven die duurzaam bezig zijn. Daarnaast hebben we het over investeringsmogelijkheden en over de voordelen van het verduurzamen voor je bedrijf.

Inhoud

  • Voorbeelden van Nederlandse bedrijven die duurzaam bezig zijn
  • Investeringsmogelijkheden
  • Wat heb je aan het verduurzamen van je bedrijf?

Voorbeelden van Nederlandse bedrijven die duurzaam bezig zijn

Het verduurzamen van bedrijven en het verbeteren van hun energie-efficiëntie wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot besparingen op energiekosten en verbeterde bedrijfsprestaties. In Nederland hebben veel bedrijven al actie ondernomen om hun energie-efficiëntie te verbeteren. Hieronder vind je enkele inspirerende praktijkvoorbeelden:

Hoe krijg je een energielabel voor jouw bedrijfspand en wat zijn de voordelen?

Hema

HEMA is een bekende Nederlandse winkelketen en heeft als doel om in 2020 volledig klimaatneutraal te zijn. Het bedrijf heeft zijn energie-efficiëntie verbeterd door het optimaliseren van verwarmingssystemen, het gebruik van LED-verlichting en het implementeren van energiebesparende maatregelen in winkels. HEMA heeft ook geïnvesteerd in duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, en heeft zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn distributiecentrum.

Rabobank

Rabobank heeft zich gecommitteerd om de CO2-uitstoot van hun panden in 2020 met 20% te verminderen ten opzichte van 2011. Dit is gerealiseerd door het treffen van verschillende maatregelen, zoals de installatie van zonnepanelen, het gebruik van led-verlichting en het aanbrengen van isolatie. Het hoofdkantoor in Utrecht heeft in 2019 zelfs het BREEAM-NL certificaat voor duurzaamheid behaald, mede door deze maatregelen.

 Microsoft

Microsoft is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en heeft als doel om in 2030 koolstofnegatief te zijn. In Nederland heeft het bedrijf zijn datacenters in de regio Amsterdam verduurzaamd door te investeren in duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie. Microsoft heeft ook de efficiëntie van zijn datacenters verbeterd door het optimaliseren van de koeling en ventilatie, het gebruik van vrije koeling en het implementeren van energiebeheersystemen.

Investeringsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven hun energie-efficiëntie kunnen verbeteren. Zo kan er bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in het verbeteren van de isolatie van het pand, het optimaliseren van de verlichting en verwarming, het verminderen van het gebruik van plastic of papieren verpakkingen en het overstappen op hernieuwbare energiebronnen.

Wat heb je aan het verduurzamen van je bedrijf?

Naast de milieuvoordelen biedt het verbeteren van de energie-efficiëntie ook financiële voordelen. Door te investeren in efficiëntere systemen en processen kan er bespaard worden op de energierekening. Bovendien kan het verduurzamen van het bedrijf bijdragen aan een positief imago en klanten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid.


Al met al zijn er tal van redenen voor bedrijven om zich in te zetten voor een beter milieu en het verbeteren van hun energie-efficiëntie. Of het nu gaat om het verlagen van de kosten, het verbeteren van het imago of het verminderen van de impact op het milieu, de voordelen zijn duidelijk. Met de juiste stappen en investeringen kan elk bedrijf bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Direct het zakelijke energielabel berekenen

Bij ons kunt u eenvoudig de kosten voor het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand berekenen. Door het invoeren van uw postcode en huisnummer ontvangt u direct een prijsopgave op basis van de oppervlakte van uw pand. Naast het aanvragen van een energielabel, bieden wij ook advies voor het verbeteren van uw energielabel.

Heeft u een spoedaanvraag nodig voor het zakelijke energielabel? Ook dan kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Wij streven er altijd naar om u snel en vakkundig van dienst te zijn.

Blog delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *