BINNENKORT VERPLICHT ENERGIELABEL D VOOR RETAILPANDEN - 1energielabel Zakelijk

BINNENKORT VERPLICHT ENERGIELABEL D VOOR RETAILPANDEN

Retailpanden

Horeca- en winkelpanden hoeven nu nog niet aan dezelfde verplichtingen te voldoen als kantoorpanden, maar waarschijnlijk in de toekomst wel. Het ziet er naar uit dat retailpanden in 2025 minstens energielabel D moeten hebben.

MEERDERHEID VAN DE PANDEN NOG GEEN ENERGIELABEL

Van alle retailpanden in Nederland heeft zo’n twee derde nog geen energielabel. Dat zijn bijna 140.000 winkelpanden. Procentueel is er een lagere dekkingsgraad bij winkelpanden dan bij kantoren en woningen. Bijna 80% van de kantoren en 50% van de woningen heeft namelijk een energielabel.

LICHTPUNTJE

De ruim 70.000 retailpanden die al wel een label hebben scoren wel gelijk hoog op de ladder en hebben al een groen energielabel.

WERK AAN DE WINKEL

Heeft jouw winkelpand ook nog geen energielabel? Wees er op tijd bij en vraag jouw label vandaag nog aan.

FAQ lijst

Een energielabel voor bedrijfspanden is een officiële classificatie die aangeeft hoe energiezuinig een pand is. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend). Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van utiliteitsgebouwen, waaronder scholen, ziekenhuizen, kantoren en winkels.

  • Bij verhuur aan een nieuwe huurder, op het moment van het afsluiten van het huurcontract.
  • Bij verkoop van het bedrijfspand, op het moment van overdracht.

Een energielabel is 10 jaar geldig. Het is essentieel voor pandeigenaren om een geldig label te hebben om boetes te voorkomen.

Met slechts een paar klikken kunt u bij 1energielabel een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand of vastgoedportefeuille. Een van hun EP-adviseurs voert een inspectie uit, waarna zij een officieel rapport opstellen en uw energielabel registreren. Zo voldoet u aan de wettelijke verplichting en werkt u tegelijkertijd aan een duurzame toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *