ENERGIELABEL VERPLICHTING VOOR WONING & UTILITEIT - 1energielabel Zakelijk

ENERGIELABEL VERPLICHTING VOOR WONING & UTILITEIT

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen.

Een energielabel is voordelig voor zowel de eigenaar als de nieuwe koper/huurder. Kopers en huurders zien direct of de woning energiezuinig is of niet, en krijgen een indicatie van de energierekening. Hiernaast kunt u als eigenaar met voorbeelden zien hoe u de energiezuinigheid van de woning kunt verbeteren en kan het energielabel een positieve invloed hebben op de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van de woning. Een groen energielabel kan ook nog eens de verkoop of verhuur versnellen.

Bij verkoop of oplevering van een woning zonder geldig energielabel kan de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) een boete opleggen. Wanneer u als particuliere verkoper een woning verkoopt zonder label heeft deze boete een hoogte van €450. Voor bedrijven is dat €900 per verkochte woning zonder geldig energielabel. 

Veelgestelde vragen

Ja, sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een energielabel C te hebben voor een bedrijfspand wanneer het pand verhuurd of verkocht wordt1. Dit label toont aan hoe energiezuinig het pand is en helpt bij het verduurzamen van vastgoed.

  • Vraag een offerte aan via ons aanvraagformulier.
  • Bij akkoord komt een van onze EP-adviseurs bij u langs voor een inspectie.
  • Na de inspectie stellen we een officieel rapport op en registreren we uw energielabel.
  • Een energielabel biedt inzicht in de energieprestatie van uw pand.
  • Het laat zien hoe energiezuinig het is en welke verbeteringen mogelijk zijn.
  • Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand sinds 1 januari 2023.
  • Met een goed energielabel kunt u uw pand aantrekkelijker maken voor potentiële kopers of huurders en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van 1energielabel Zakelijk.

Voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen is maatwerkadvies cruciaal. Het geeft inzicht in de huidige energieprestatie en biedt een overzicht van verbetermaatregelen, kosten en terugverdientijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *